ایمپلنت
  • 3 سال پیش
  • 0
  • 1072

ایمپلنت

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان:اگر یک یا چند دندان از دست رفته دارید و در حال بررسی کاشت دندان هستید،ما میتوانیم به شما کمک کنیم. شما می توانید از این راهنمای استفاده کنید تا بتوانید درک کنید. برخی از مردم به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هرکسی پیش آید، یک یا تعدادی از دندان‌هایشان را از دست داده‌اند. این مشکل نه تنها از لحاظ ظاهری خوشایند نیست، بلکه مشکلات دیگر مانند ناراحتی ناشی از خوب غذا نخوردن و... را نیز به وجود می‌آورد. به دلیل مشکلات این چنینی و نیز  مسائل زیبایی شناختی دندان ها، افراد به دنبال روشی دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ی خود هستند. پیش از به وجود آمدن ایمپلنت دندان، استفاده از پروتز متحرک (در اصطلاح عامیانه دندان مصنوعی) به جای ایمپلنت مرسوم بود.

اما امروزه، کاشت ایمپلنت باعث انقلابی در جایگزینی دندان ها شده است. قبل از اینکه ایمپلنت دندان به وجود بیاید، افراد دارای پروتز دندان قادر به جویدن انواع بسیاری از مواد غذایی نبودند. امروزه این مشکل با استفاده گسترده از ایمپلنت دندان مرتفع شده است. کوتاهترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد که "ایمپلنت یک دندان مصنوعی دائمی برای جایگزینی دندان و یا دندان های از دست رفته است که درست همانند دندان های طبیعی عمل می کند"

در گذشته، افراد بی دندان مجبور بودند که از دست دندان مصنوعی (پروتز متحرک) استفاده کنند ولی مشکل این نوع پروتز ها ان بود که بمرور تحلیل استخوان باعث لقی و جابجایی ان در حین غذا خوردن و حرف زدن می شد.

امروزه با استفاده از ایمپلنت می توان تمام دندانهای قوس فک را بصورت ثابت، بازسازی و جایگزین کرد. پروتزهای ثابت ایمپلنت، احساس راحتی بیشتری برای فرد ایجاد می کند و مانع از تحلیل استخوان فک می شود و در ضمن احساسی مشابه دندانهای طبیعی فرد را دارد و در ضمن ثابت است و لازم نیست مانند دندان مصنوعی بیرون اورده شود.

جراحی ایمپلنت دندان روشی است که در آن پایه های فلزی پیچ مانند، جایگزین ریشه دندان می شود. روكش هاي دنداني جایگزین دندان های آسیب دیده یا از دست رفته می شوند که مانند دندان های واقعی به نظر می رسند و کار می کنند.

نحوه انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش باشد. مهمترین مزیت ایمپلنت پشتیبانی کامل از دندانهای جدید شما است. فرآیندی که نیاز به بهبود استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجا که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند ممکن است بين ٢تا ٤ماه طول بکشد.

در این روش لازم نیست به ازای هر دندان یک ایمپلنت قرار داد و معمولا با انجام ۸ واحد ایمپلنت در قوس هر فک می توان تمام دندانها را جایگزین کرد.

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود. و یک پایه قوی برای دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار داده می شود. گفته می شود که امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد آن این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.

بیشترین دلایل محبوب بودن ایمپلنت دندان را در بین سایر گزینه های جایگزینی دندان از دست رفته را می توان شباهت ظاهری نزدیک ایمپلنت دندان به دندان طبیعی، شباهت عملکردی ایمپلنت دندان به عملکرد دندان طبیعی، طول عمر ایمپلنت دندان و نیز کم عارضه ترین درمان دندان های از دست رفته دانست.

قبل از ایمپلنت دندان، بریج یا پل های دندانی درمان مرسوم دندان های از دست رفته بود. آکادمی دندانپزشکی ایمپلنت آمریکا (AAID) اظهار می کند که میانگین عمر یک پل 5-10 سال است و میزان خرابی دندان هایی که دارای یک پل یا یک پروتزجزئی هستند حدود 30 درصد است. در مقابل نه تنها طول عمر ایمپلنت دندان نسبت به سایر جایگزین های دندان بیشتر است بلکه ایمپلنت کم عارضه ترین جایگزین دندان در دنیای امروز دندانپزشکی است.

طول عمر ایمپلنت دندان در صورت رعایت دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان بیش از 30 سال است و حتی می تواند دائمی باشد. درست مانند طول عمر دندان های طبیعی که به عوامل متعددی بستگی دارد، طول عمر ایمپلنت دندان نیز تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه منظم به متخصص ایمپلنت دندان و برخی عوامل کلینیکی مانند مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت دندان و نیز نوع ایمپلنت دندان بستگی دارد. در نظر داشته باشید که حتی بهترین نوع ایمپلنت دندان نیز در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم مهارت کافی متخصص ایمپلنت در قراردادن ایمپلنت می تواند به شکست منجر شود.

وقتی ایمپلنت دندان را جایگزین دندان می کنند، ایمپلنت بدون آسیب به دندان باعث ایجاد ثبات در استخوان فک می شود. طبق گفته AAID، میزان موفقیت طولانی مدت در مورد کاشت دندان 97 درصد است. ایمپلنت دندان مشکلات مربوط به سایر روشهای جایگزینی را از بین می برد و به افراد اجازه می دهد هر چیزی را با اطمینان بخورند. ایمپلنت می تواند یک دندان از دست رفته را جایگزین کند، اما با استفاده از  چهار ایمپلنت می توان تمام دندان های فوقانی یا تحتانی را جایگزین کرد.تعداد ایمپلنت مورد نیاز هر  بیمار به کیفیت و اندازه استخوان فک وی بستگی دارد. دندانهای جایگزین شما به این پایه ایمپلنت ها وصل می شوند و پس از مدت کوتاهی درست مانند دندانهای طبیعی خود قادر به جویدن خواهید بود.

عمل کاشت دندان نیاز به عمل جراحی دهان دارد. در حین عمل، متخصص ایمپلنت دندان، سوراخ کوچکی در استخوان فک ایجاد کرده و پایه ی ایمپلنت را به دقت در استخوان پیچ می کند. سپس لثه روی پایه ی ایمپلنت گذاشته می شود و تا بهبودی جای زخم زمان داده می شود.

پس از آنکه پایه ایمپلنت به اندازه کافی بهبود یافت، یک عمل جراحی دوم لازم است تا کانکتور یا اتصال دهنده (اباتمنت) در قسمت بالای پایه ی کاشت قرار گیرد. در آخر، تاج در بالای  اتصال دهنده (اباتمنت) قرار می گیرد. این تاج با مواد مخصوص دندان و یک پیچ کوچک به اباتمنت وصل می شود.

توجه داشته باشید که این روش در مورد ایمپلنت دندان در یک روز متفاوت می باشد. از ایمپلنت فوری به دلیل مسائل زیبایی، معمولا برای ایمپلنت دندان های جلو استفاده می شود. پس از اتمام فرایند کاشت ایمپلنت دندان،  متخصص ایمپلنت شما احتمالاً رژیم غذایی شامل غذاهای نرم و سالم را برای یک دوره زمانی توصیه می کند.

 

ایمپلنت دندان به جای دندان های از دست رفته قرار می گیرد. این جایگزین دندان های از دست رفته از سه بخش تشکیل شده اند:

تاج: قسمتی که مانند دندان است و معمولا از مواد سرامیکی ساخته شده است ، تاج ایمپلنت به گونه ای طراحی شده است که مانند دندان طبیعی می باشد.

اتصال دهنده یا اباتمنت: گاهی اوقات به عنوان "abutment" شناخته می شود ، اتصال دهنده برای اطمینان از قرار گرفتن قسمت تاج روی پایه ایمپلنت خود استفاده می شود ، و اغلب به شکل شش ضلعی یا هشت ضلعی است.

پایه ایمپلنت: یک پیچ تیتانیومی است که با استخوان طبیعی ترکیب می شود تا یک پایه ایمن و پایدار فراهم کند. پایه ی ایمپلنت مانند دندان طبیعی عمل می کند.

 

 

فرآیند کاشت ایمپلنت چگونه است؟

عمل کاشت دندان نیاز به عمل جراحی دهان دارد . در حین عمل ، متخصص ایمپلنت ، سوراخ کوچکی در استخوان فک ایجاد کرده و پایه ی ایمپلنت را به دقت در استخوان پیچ می کند. سپس لثه روی کاشت گذاشته می شود و تا بهبودی جای زخم زمان داده می شود.

پس از آنکه پایه ایمپلنت به اندازه کافی بهبود یافت ، یک عمل جراحی دوم لازم است تا کانکتور یا اتصال دهنده (اباتمنت) در قسمت بالای پایه ی کاشت قرار گیرد. در آخر ، تاج در بالای  اتصال دهنده (اباتمنت) قرار می گیرد. این تاج با مواد مخصوص دندان و یک پیچ کوچک به اباتمنت وصل می شود.

توجه داشته باشید که این روش در مورد ایمپلنت دندان در یک روز متفاوت می باشد. از ایمپلنت فوری به دلیل مسائل زیبایی ، معمولا برای ایمپلنت دندان های جلو استفاده می شود. پس از اتمام فرایند کاشت ایمپلنت دندان،  متخصص ایمپلنت شما احتمالاً رژیم غذایی شامل غذاهای نرم و سالم را برای یک دوره زمانی توصیه می کند.

تفاوت بین مواد ایمپلنت چیست؟

بین مواد کاشت ایمپلنت تفاوت های عمده ای وجود دارد ، اگرچه نیازی به تحقیق در ساخت ، مدل و مواد کاشت دندان نیست (همانطور که هنگام خرید ماشین عمل می کنید)، باید به پریودنتیست خود اطمینان کامل داشته باشید. از تخصص، تجربه و مهارت دندانپزشک خود اطمینان کامل داشته باشید و از گزینه های موجود در ایمپلنت آگاه باشید.

در زمان انتشار این مقاله، بیش از 60 تولیدکننده مواد ایمپلنت دندان از جمله FDA ، شامل پایه ایمپلنت ، اتصالات (اباتمنت) و تاج تأیید شده است. این سیستم های کاشت دندان از نظر پیچیدگی، کیفیت و قابلیت اطمینان متفاوت هستند.

اگر قصد دریافت کاشت دندان را دارید ، مطمئن باشید که پریودنتیست شما با سازنده هایی کار می کند که دارای سوابق بسیار خوبی هستند ، و آنها برای ارائه بالاترین کیفیت ممکن سرمایه گذاری کرده اند.

برای اکثر بیماران، ایمپلنت دندان تیتانیومی نتایج بسیار خوبی می دهد. با این حال، برخی از بیماران نگران ایجاد یک خط خاکستری قابل مشاهده در زیر لثه یا در امتداد لبه دندان هستند. اگر بیماران دارای بافت استخوانی یا لثه نازک باشند، می توان برای کاشت دندان از مواد سرامیکی استفاده کرد تا هیچ فلزی خاکستری قبل مشاهده نباشد. از طرف دیگر، ایمپلنت زیرکونیا از نظر  زیبایی شناسی شناخته شده تر است. رنگ زیبا و سفید مواد سرامیکی بسیار طبیعی به نظر می رسد و از طریق بافت لثه نمایان نمی شود.

ممکن است بیماران برای ایمپلنت دندان جلو به دلایل زیبایی شناسی ایمپلنت زیرکونیا را ترجیح دهند اما سایر موارد برای تصمیم گیری را نیز باید در نظر گرفت. اینکه ایمپلنت تیتانیومی بهتر است یا ایمپلنت زیرکونیا کاملا بستگی به نظر متخصص ایمپلنت دارد. اما استاندارد بود، مقاومت و طول عمر ایمپلنت تیتانیومی اثبات شده است و هنوز  زمان زیادی از به روی کار آمدن ایمپلنت زیرکونیا نمی گذرد.

مزایا و عوارض ایمپلنت دندان چیست

هر روش دارای جوانب مثبت و منفی است، و ایمپلنت دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست، اگرچه کاملاً بی خطر است.

مزایای ایمپلنت دندان چیست

بر خلاف پروتزهای سنتی ، ایمپلنت های دندانی در استخوان فک شما قرار می گیرد. این امر سبب می شود که ایمپلنت های دندانی همانند دندان های طبیعی در برابر فشار مقاوم باشند و دچار لغزش و یا تغییر نشوند . پس از بهبودی کامل بعد از جراحی ایمپلنت ، معمولاً ایمپلنت های دندانی خیلی راحت تر از پروتزهای استاندارد یا پل ها هستند.

به جز دندان های آسیب دیده، هیچگونه جراحی یا برداشتن دندان های دیگر لازم نیست. برخلاف پل دندان که در آن از دندان های مجاور استفاده می شود.

مهمتر از همه اینها، داشتن ایمپلنت دندان می تواند به حفظ استخوان در فک شما کمک کند. هنگامی که دندان ها برای مدت طولانی از بین رفته باشد، استخوان فک شروع به تحلیل می کند. تحلیل رفتن استخوان می تواند کل فک و به نوبه خود ساختار صورت شما را تغییر شکل دهد.

عوارض ایمپلنت دندان چیست

بزرگترین جنبه ی منفی برای دریافت ایمپلنت دندان، قیمت ایمپلنت دندان است. متوسط ​​هزینه کاشت دندان در حدود 1000-3000 دلار است. و در بسیاری موارد، بیمه دندانپزشکی این روال را پوشش نمی دهد زیرا ایمپلنت دندان را به عنوان یک روش دندانپزشکی زیبایی طبقه بندی می کنند.

روش های زیادی برای دریافت ایمپلنت مناسب با بودجه ی افراد مختلف وجود دارد ، از جمله ایمپلنت اقساطی و ایمپلنت ارزان. برخلاف این واقعیت که بیمه های دندانپزشکی ممکن است تقریباً هیچ مقدار از هزینه ی ایمپلنت دندان را پوشش ندهد ، مراجعه به کلینیک هایی که خدمات ایمپلنت اقساطی بدون بهره و با کیفیت را ارائه می دهند می تواند بهترین گزینه برای دریافت ایمپلنت ارزان باشد.

 

implant full mouth فول موس

در شرایطی که فرد تمام دندان های خود را از دست داده است کاشت ایمپلنت فول موس فک بالا و پایین می تواند جایگزین خوبی برای دندان از دست رفته شما باشد. 

طرح انجام ایمپلنت کل دهان می تواند برای هر فرد متفاوت باشد. گاهی اوقات ممکن است میزان حجم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد و بیمار به استخوان فک احتیاج داشته باشد. در موارد جزئی تحلیل استخوان، بازسازی استخوان با کاشت ایمپلنت هم زمان انجام می شود و در موارد شدیدتر ابتدا بازسازی استخوان انجام می شود سپس ایمپلنت کاشته می شود.

 

 

 

 

 

طراحی سایت، پشتیبانی و سئو توسط وصل کلیک
طراحی سایت و سئو سایت پزشکی توسط پرگار وب